Aktiviteiten

Dit is de activiteiten kalender voor het eerste gedeelte van 2019.

De 4 seizoenen zijn de rode draad door het hele jaar heen.

Het winterprogramma duurt tot 20 maart. Er wordt op alle lokaties een wintersfeer gecreëerd.
Onze lokalen, entree's en de gangen zien er dan winters uit.
De aktiviteiten met de kinderen zijn dan gebaseerd op deze winterse aankleding.


 Januari
In januari is het Voorleesontbijt,

Februari
:
De Carnaval begint op 3 maart, tijdens de caravalsdagen zijn de lokaties in de carnavals stemming. De kinderen mogen in hun leukste verkleed kleren naar de opvang.
Op woensdag 14 februari is het Valentijnsdag, de kinderen maken op de groep wat leuks voor de ouders. 
De Voorjaars vakantie is van 16 februari t/m 24 februari. Er worden leuke binnen en eventueel ook buiten activiteiten  georganiseerd.


Maart :
Het Lente thema start op 21 maart. Alle locaties zijn dan in de lente sfeer . Op Woensdag  21maart vieren we het  lentefeest.


April :
Ook voor de Paas activiteiten zijn er thema gerichte aktiviteiten, denk aan knutsels met paashaasjes, kuikentjes en eieren 
Van 27 t/m 5 mei is de Meivakantie, de vakantie kinderen worden leuke aktiviteiten aangeboden, zoals aandacht voor de opstart van de natuur.
De Koningsspelen zijn op vrijdag 12 april, we vieren dit  samen met het Kindcentrum. De activiteiten zijn gebaseerd op sport en spel.


Mei:
Opa- en Oma dag. Grootouders zijn dan welkom om een kijkje te nemen bij hun kleinkind(eren), en zien de kinderen spelen op de opvang. De grootouders worden uiteraard ontvangen met een kopje koffie of thee.

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag. Daar dit op een zaterdag is. besteden wij er op vrijdag 4 mei aandacht aan.
Moederdag valt op zondag 12 mei, de kinderen maken wat moois voor hun moeder.


Juni :
Hier begint al het Zomer thema.
V.a. 21 juni zijn alle locaties in de zomersfeer.
Vaderdag is op  Zondag 16 juni. De kinderen maken iets leuks voor hun vader.


Juli :
De schoolvakantie begint op 13 juli. In de vakantie worden er diverse aktiviteiten georganiseerd onder andere bij de scouting, daar is onder andere een groot speel en voetbalveld.

In juli vieren we samen met het kindcentrum het pleinfeest.
Rondom de opvang en de scholen worden er diverse aktiviteiten georganiseerd; zoals spelletjes en  een speurtocht. Er worden ook hapjes en drankjes aangeboden die door de ouders en organisatie gemaakt zijn.

Locaties

Kindercreche

De Flierefluiter

Kindercrèche

De Speelmuiter

Kindercrèche

De Spetterfluiter

Kindercrèche

De Kadesnuiter

NSO / BSO

De Vrijbuiter

NSO / BSO

De Buitenfluiter

NSO / BSO

De Springbuiter

NSO / BSO

De Kornuiten


Ervaring

Stichting Kinderopvang Flevoland vierde in 2016 het 30 jarig bestaan. Het team bestaat uit mensen die er vanaf het begin bij waren en nieuwe teamleden. Met de werkroosters wordt zodanig rekening gehouden dat er een gezonde mix van leidsters op de groepen werkt. De reacties van teamleden en ouders zijn hier positief over.
Uit tevredenheids onderzoeken bij ouders komt dan ook de spreuk:
Stichting Kinderopvang Flevoland >> De gezelligste kinderopvang van Flevoland<<<


Kind gericht

Stichting Kinderopvang Flevoland hanteerd een werkwijze gebaseerd op de Gordon methode. De teamleden van Stichting Kinderopvang Flevoland hebben cursussen gevolgd en volgen regelmatig opfris trainingen.
Ook het aangeboden speelgoed en de inrichting van de diverse lokalen is gericht op de ontwikkeling en het juiste niveau van de betreffende leeftijdsgroep.

Een stukje uitleg van de Gordon methode staat hier


Altijd leuk!

Kinderen die lekker komen spelen bij Stichting Kinderopvang Flevoland vinden er een uitgebreid aanbod van binnen en buitenactiviteiten.
Uiteraard stimuleren wij de eigen aktiviteiten van de kinderen.


Leerparadijs

Leren; dat doen de kinderen voor een groot deel van elkaar. Sociale vaardigheden die uit de dynamiek van een groep komen geven kinderen de mogelijkheid op een speelse wijze te "leren". Hierbij denken we aan vaste rituelen, zoals het samen  opruimen, samen delen en spelletjes doen in groepsverband.