• De gezelligste kinderopvang van Flevoland
  • De gezelligste kinderopvang van Flevoland

NSO / BSO

De Vrijbuiter


De Vrijbuiter is een BSO waar alle kinderen in de basisschoolleeftijd 4 tot 12 jaar van harte welkom zijn.
Onze buitenschoolse opvang is geopend van 06.00 uur tot 18.30 uur.
Stichting Kinderopvang Flevoland biedt 3 verschillende pakketten aan die natuurlijk ook gecombineerd mogen worden.

De voorschoolse opvang
Kinderen mogen vanaf 06.00 uur komen spelen, er is genoeg te doen! Na het van huis meegenomen ontbijt gegeten te hebben gegeten kunnen de kinderen onder andere spelletjes spelen, met de kapla bouwen en/of een tekening maken.
Tijd voor school? Dan gaan de kinderen in de bussen, met de bakfietsen of lopend naar school. De kinderen van de kleutergroepen worden in de klas gebracht.

De Naschoolse opvang

Bij De Vrijbuiter komen er kinderen van allerlei scholen uit Emmeloord die verschillende tijden hebben wanneer de kinderen uit school komen.
Ons team rijdt, fietst, loopt naar de verschillende scholen en de kinderen worden opgehaald.
Op maandag, woensdag en vrijdag komen de kinderen vanaf 12.00 uur uit school en op dinsdag, donderdag zijn de eerste kinderen om 14.00 uit school.

Als de kinderen om 12.00 uur komen gaan we eerst gezamenlijk een broodje eten met een beker melk of water erbij.
Rond 15.00 uur is er een drink en eetpauze dan mogen ze kiezen of ze een fruit of een stukje ontbijtkoek willen eten.
Na het eten en drinken is het tijd om te spelen en/of te knutselen.

Elke dag is er een activiteit waarbij de kinderen mogen kiezen of ze daar aan mee willen doen. Dit kan zijn dat er cup cakes worden gebakken, maar mozaïeken, figuurzagen, handwerken of een knutselactiviteit is ook allemaal mogelijk. Is het mooi weer dan kunnen we buiten voetballen, schommelen of verstoppertje spelen.

Veel kinderen vinden buiten spelen het leukste wat er is, vooral na een dag op school. Er is een panna-kooi om te voetballen, je kunt er in bomen klimmen in de bosjes, in een grote zandbak spelen, schommelen en allerlei rijdend materiaal gebruiken.
Genoeg te doen voor een middag speelplezier!

Een extra service die wij bieden is het gratis brengen en/of ophalen van de kinderen naar de sportclub, dansschool of  muziekles. Dit is onder de voorwaarde dat het haalbaar is om dit te regelen en het gaat in overleg met de staf medewerkers.

De Vakantieopvang
Tijdens de vakanties kunnen de kinderen de hele dag komen spelen. Meestal wordt er met een thema gewerkt. Bijvoorbeeld het thema natuur waarbij we dan in het bos van Emmeloord gaan spelen en een survivaltocht kunnen doen. Of het thema circus waarbij aan het eind van de vakantie een voorstelling voor belangstellenden wordt gegeven.
Wij zorgen ervoor dat het in de vakantie In De Vrijbuiter zo gezellig is dat het vakantiegevoel er helemaal bij hoort.

Nieuwsgierig geworden naar de leukste vrijetijdsbesteding voor kinderen in Emmeloord, kom vrijblijvend een keertje kijken.

Joke Timmer,
Locatieleidster ‘de Vrijbuiter’.

Voor het actuele GGD rapport van De Vrijbuiter klikt u HIER.
Locaties

Kindercreche

De Flierefluiter

Kindercrèche

De Speelmuiter

Kindercrèche

De Spetterfluiter

Kindercrèche

De Kadesnuiter

NSO / BSO

De Vrijbuiter

NSO / BSO

De Buitenfluiter

NSO / BSO

De Springbuiter

NSO / BSO

De Kornuiten


Ervaring

Stichting Kinderopvang Flevoland vierde in 2016 het 30 jarig bestaan. Het team bestaat uit mensen die er vanaf het begin bij waren en nieuwe teamleden. Met de werkroosters wordt zodanig rekening gehouden dat er een gezonde mix van leidsters op de groepen werkt. De reacties van teamleden en ouders zijn hier positief over.
Uit tevredenheids onderzoeken bij ouders komt dan ook de spreuk:
Stichting Kinderopvang Flevoland >> De gezelligste kinderopvang van Flevoland<<<


Kind gericht

Stichting Kinderopvang Flevoland hanteerd een werkwijze gebaseerd op de Gordon methode. De teamleden van Stichting Kinderopvang Flevoland hebben cursussen gevolgd en volgen regelmatig opfris trainingen.
Ook het aangeboden speelgoed en de inrichting van de diverse lokalen is gericht op de ontwikkeling en het juiste niveau van de betreffende leeftijdsgroep.

Een stukje uitleg van de Gordon methode staat hier


Altijd leuk!

Kinderen die lekker komen spelen bij Stichting Kinderopvang Flevoland vinden er een uitgebreid aanbod van binnen en buitenactiviteiten.
Uiteraard stimuleren wij de eigen aktiviteiten van de kinderen.


Leerparadijs

Leren; dat doen de kinderen voor een groot deel van elkaar. Sociale vaardigheden die uit de dynamiek van een groep komen geven kinderen de mogelijkheid op een speelse wijze te "leren". Hierbij denken we aan vaste rituelen, zoals het samen  opruimen, samen delen en spelletjes doen in groepsverband.